Yetişkin
Yetişkin Terapisi Nedir?
Sağlıklı bir hayat sürebilmenin ön koşulu fiziksel ve ruhsal açıdan sağlıklı olabilmektedir. Günlük yaşamın koşturmacası içinde birçok insan kendisinin, yaşadıklarının, duygu ve düşüncelerinin farkında olamamaktadır. Yetişkin terapinde amaç bedensel ve ruhsal açıdan kişinin kendinin ve sorunlarının farkında olmasını, yaşadığı problemleri çözme becerisi kazanmasını böylelikle kendisiyle ve çevresiyle uyum içinde yaşamasına yardımcı olmaktır.
Yetişkin Terapisinden Kimler Yararlanabilir?
Kendisini ve yaşamını önemseyen, çevresiyle ve kendisiyle barışık yaşamak isteyen, problemlerinin farkında olan ya da yaşadığı problemleri fark etmek isteyen herkes yetişkin terapiden yararlanabilir. Yetişkin terapisi ayrıca günümüzde birçok ruhsağlığı sorununda da etkili olabilmektedir. Ruhsal açıdan kendisini iyi hissetmeyen be nedenle psikiyatriste başvurmuş ve ilaç tedavisine başlayan kişilerde terapi hizmetinden yararlanabilirler.

Yetişkin Terapisi Nasıl Yapılır?
Yetişkin terapisi kişinin seansa geliş amacının belirlenmesiyle başlar ve kişinin seansta gerekli olacağı düşünülen bilgileri alınarak devam edilir. Daha sonra terapinin hedefleri belirlenerek uzman tarafından seanslarda kullanılacak yaklaşımlar belirlenir. Terapi bir sohbet ortamında geçse de sohbet değildir. Her seansın bir amacı vardır ve terapist kişinin belli tekniklerle kendisi ve sorunlarıyla ilgili farkındalıklarını artırmaya çalışır.
Kimler Yetişkin Terapisi Yapabilir?
Bireysel psikoterapi süreçlerinde kullanılan birçok kuram, teknik ve yöntem vardır. Terapi süreci kesinlikle kişisel gelişim gibi algılanmamalıdır. Çünkü terapi bilimsel bir yöntemdir. Yetişkin terapisi yapacak uzmanın Bilişsel Terapil, Gestal Terapi, Psikanalitik Terapi, Varoluşçu Terapi, Şema Terapi gibi belli bir kuramsal terapi süreciyle ilgili eğitim almış olması gerekir.
Yetişkin Terapisi Kaç Seans Sürer?
Terapi kişinin seansa getirdiği sorunlara ve bu sorunların çözümüne göre değişmekle birlikte 6-24 seans sürebilmektedir.